Rezeki < 3

Assalamualaikum. Berapa lama dah piqa menyepi ni ehh.. Astaghfirullah, apa je piqa buat kat rumah, menganggur, menternak lemak, menambahkan dosa.. Astaghfirullah.. Sediyhhh sangat sebab rasa bosan duk kat rumah.. Piqa rela sekolah lagi^^


Ok, now we talk about rezeki.
Rezeki orang lain-lain. Ada yang rezeki dia dalam SPM Allah bagi dapat straight A+. straight A.
Ada orang rezeki dia Allah bagi dia 5A/ 3A camtuu..
Bukannya Allah tak bagi dapat yang lebih baik. Namun, mungkin ini adalah yang terbaik yang awak boleh dapat.

Ramai kawan piqa yang berjaya dapat scholarship :') Alhamdulillah piqa gembira bagi pihak mereka.
Ada yang dapat JPA-Mara , JPA.. Untunglah, Allah murahkan rezeki anda.

Rezeki piqa Alhamdulillah, Allah berikan yang terbaik. Mungkin straight A+ bukan yang terbaik untuk kita.. Mungkin... Rezeki piqa Alhamdulillah dapat Kolej Matrikulasi Selangor. Tapi piqa tak tau nak pergi ke tak. Entah, rasa macam nak tunggu keputusan UPU ngan UNITEN ngan UTP.

Insya Allah kalau rezeki piqa untuk KMS, piqa terima. Entahlah, ragu2 nak amek matrikulasi ke asasi. Huuhuuhuuhuhuuh...


Well ramai tertanya-tanya if kalau dapat matriks, keputusan UPU or yang lain ganggu ke..
Pic bawah jawapan nya..


Doakann piqa dapat buat pilihan yang betul dengan tenang insyaAllah amin.

Esok malam, Jumaat malam insya Allah piqa and family piqa akan gi holiday ngan kawan-kawan parents piqa gi Langkawi. Like my eldest sister said, Politic Holiday ^^* So, wish us selamat pergi dan pulang amin Ya Allah. Nanti piqa update entry about Langkawi lah yee.. Places attraction sume.. Even though ramai dah tau, tak pe .. Probably there's other people (not Malaysian) yang baca blog piqa..

Happy holiday^^
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1