Posts

Showing posts from April, 2017

Rezeki < 3

Image
Assalamualaikum. Berapa lama dah piqa menyepi ni ehh.. Astaghfirullah, apa je piqa buat kat rumah, menganggur, menternak lemak, menambahkan dosa.. Astaghfirullah.. Sediyhhh sangat sebab rasa bosan duk kat rumah.. Piqa rela sekolah lagi^^


Ok, now we talk about rezeki.
Rezeki orang lain-lain. Ada yang rezeki dia dalam SPM Allah bagi dapat straight A+. straight A.
Ada orang rezeki dia Allah bagi dia 5A/ 3A camtuu..
Bukannya Allah tak bagi dapat yang lebih baik. Namun, mungkin ini adalah yang terbaik yang awak boleh dapat.

Ramai kawan piqa yang berjaya dapat scholarship :') Alhamdulillah piqa gembira bagi pihak mereka.
Ada yang dapat JPA-Mara , JPA.. Untunglah, Allah murahkan rezeki anda.

Rezeki piqa Alhamdulillah, Allah berikan yang terbaik. Mungkin straight A+ bukan yang terbaik untuk kita.. Mungkin... Rezeki piqa Alhamdulillah dapat Kolej Matrikulasi Selangor. Tapi piqa tak tau nak pergi ke tak. Entah, rasa macam nak tunggu keputusan UPU ngan UNITEN ngan UTP.

Insya Allah kalau rez…

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Image
Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini Jom join ramai-ramai^^
Due 9/5/2017.

CEMERLANG DUNIAWI SAHAJA?

Image
Assalamualaikum.

Sekarang dah masuk bulan April, nak dekat sebulan genap jugaklah keputusan SPM'16 keluar.

Pejam celik, pejam celik tinggal 4/5/6 bulan untuk PT3, tinggal lagi 8 bulan untuk SPM'17 get ready before peperangan mereka bermula.

Sedar tak sedar, masa telah berlalu dengan pantas, terlalu pantas sehinggakan mampu membuatkan kita menyesal dengan action kita yang dahulu.
Jadi, piqa di sini nak cakaplah dekat adek2 SPM, adek2 PT3, and adek2 yang belum lepas that big exam lagi...

Tanam dalam fikiran anda bahawa SPM sememangnya bukan segala-galanya namun segala-galanya bermula dengan SPM.

Jangan dikemudian hari baru kita nak menyesal dengan perbuatan kita yang tak study smart, and tak jaga hubungan sebaik mungkin.

Kita nak cemerlang Duniawi je ke?
TAK! Kita nak cemerlang secara wholly, fully .

We wanna be a wholly holistic students and caliphs. Not only for our lives on Earth, but also in akhirat.

So,piqa nak share apa yang piqa buat, and apa yang piqa nak advice ni take n…