M.I.N.A.T

Assalamualaikum and hye guys.
Fuh, minggu dpn padat sikit jadual piqa...
Rabu interview, Khamis ada penyampaian anugerah kat Melaka, and Sabtu pon penyampaian anugerah kat TGB.
Padatkaannnn.....Huhuhu.. Apalah nasib anak mu ini makkk...
Takpelah.. Semangat nak scholarship. Moga dipermudahkan Amin Ya Allah....

Ok, back to the main topic>> M.I.N.A.T
Perasaan ni mesti semua cakap, ala perasaan ni normal la...
Sape tak de perasaan ni hati batu woo..
Eceh, bukan piqa cakap.. Dah terbiasa dengar orang cakap macam tu..

Ok, perasaan minat kat artis korea, US, UK, Aussie, and so on..
Macam-macamlah.. Malas piqa nak state kan...
Perasaan tu normal lah.. Ok, piqa ngaku piqa ada minat artis, korea lak tuuu..
Which are Gary, Song Ji Hyo, Emma Watson, Coldplay, Imagine Dragon... Banyak lagi lah ..
Penyakit M piqa menyebab kan piqa malas nak state kan...

Well, perasaan minat kat artis tak salah, asalkan TIDAK MENGAGUNGKAN mereka.

And andai kita minat kat singer, or so what ever yang akan buat concert or show kat Malaysia. Tak salah korang nak pergi, nak support diorang tapi paling penting, jaga ikhtilat and tengok show or concert tu pukul berapa. If after 8 pm, boleh dipertimbangkan lah.. BUT if pukul 7pm, fikir-fikirkanlah 'Anda sanggup ketepikan suruhan Allah untuk solat Maghrib semata-mata pergi ke show or concert seorang hamba yang dicipta-Nya?'

Well, piqa tak pernah pergi concert.. Piqa tak rasa pun mak piqa akan bagi gi concert. Yelah, sendat padat mahal membazir... Sorry malas nak coma..

Image result for concert

Kakak piqa sorang tu je yang pernah gi concert, Yunalis Zarai punya concert..

Image result for concert yunalis zarai

Image result for concert yunalis zarai

So, back to the topic, piqa nak nasihatkan dan sarankan andai kata NAK SANGAT2 gi concert tengok artis yang di minati tu>> mintak kebenaran parents, jaga ikhtilat, and tengok masa concert tu berlangsung and jangan menyesal kalau membazir sebab tiket SANGAT MAHAL.

Image result for concert clipart

So, semoga kita bijak dalam membuat pilihan dan keputusan ok^^
Oklah, selamat malam and assalamualaikum.

p/s: kak fatin bila nak update winners GA Fatin Diana???
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway