Interview part 2

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah selesai sudah interview real piqa untuk kali pertama.
interview tak real yang mock interview tu lahh.. MRSM punya..

Semalam kalau tak silap piqa orang yang ke 24/ 4 untuk sesi petang sahaja...
Bayangkan 40 utk sesi petang tu sebenarnya bukan semua applicants ponn...

Okay, kalau nak tau piqa interview untuk scholar apa, DM piqa...

Just nak share lah.

Nothing can scares you more than yourself
 Jadi, buat apa korang nak rasa nervous time interview.
Cuz, nervous tu sekejap je...

Ok, semalam piqa ada interview+writing essay..

Writing essay, takyah grammatically betul pon tak pe..
Pastu interview dia ada dua, first interview verify your certs+house income..
And time first interview tu, piqa rasa piqa terlebih jujur..
Time piqa terbaca komen akak tu pasal piqa..
Dia tulis like macam layak, boleh mohon..

tapi piqa tak berapa yakin interview kedua..
dahlah laki, tapi interviewer tu nice gillaaaa yang dia peramah buatkan piqa tak rasa dia outsider and dapatlah piqa cakap2 macam ckp dengan kawan.

Start program tu dari pukul 2, and habis pukul 8 for piqa sahaja...
Interview first piqa pukul 6:15/ 6:20 pm camtu baru interview ..
And dah terlambat solat, piqa solat pukul 6:45 macam tu.. Habis interview first piqa terus ke tingkat 8 untuk solat asar..
Memang rasa tak senang duduk selagi tak solat time tu..
yelah, ingatkan nak solat awal tapi takut orang dah panggil nombor piqa..

Interview second piqa , start pukul 7 pm and habis pukul 7:40 / 7:45 pm camtu..
Solat pon pukul 7:50 pm...
Yelah abang tu punya lah cam provoke "awak tak tau Tony Buzan tu sapa?"
Yelah memang piqa tak tau.. Pastu dia cite itu ini bla4...
Memang seronok lah citer2 ngan abang tu..
Pastu habis interview..

Then, kakak piqa bawak gi makan kat NU Sentral, makan Tony Ramos ke apatah nama dia..

Piqa makan Medallions and mende tah..
tak tau apa nama makanan tu.. memang rasa full gilee 2..

Then kitorang ahead to UM amek something...
And adalah something berlaku yang kawan kakak piqa join sekali tu ashik istighfar, yelah...
Nak buat, kat studio..
PALING!!!!
And dia kata nak report kat Prof.. Memang piqa sokkong..

Jiá yoú!!!

Okeylah, cukuplah piqa merapu..
Piqa sangat berharap piqa lepas first level ni.. Amin..


Bye, assalamualaikum.
Bawah ni contoh rupa tony buzan mind map.





Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3