DEBARAN

Assalamualaikum.

Harini tarikh berapa???

15 Mac lah.. Nape ni? Piqa tak tengok kalendar

Taklah tanya je. Jadi esok tarikh 16 lah kan.

Yela, habis tu kenapa piqa tanya lagi... Eh, eh, esok 16 Mac.
KPM dah umumkan esok keputusan SPM 2016 keluarkannn.
Hesh, so apa kene mengena ngan piqa??

Sebabnya piqa ex-form 5 2016. Therefore piqa apa eh agak-agaknya?

SPM candidate 2016 lah kan.. Oooo, baru tau apa maksud piqa.
Piqa rasa berdebar tak ni? Yelah, tengok piqa tengah chillax, ala-ala nothing happen tomorrow.

Mestilah berdebor, takkanlah nak piqa tunjuk kot...
Meh sini tangan rasa degupan jantung piqa..(piqa amek tangan readers letak kat dada readers sendiri)
Lup.. Dub... Lup... Dupp...Fuhhh, laju tuhh..

So, piqa dah bersedia ke nak gi TGB balik esok??

Entahlah nak, nak kata sedia.. Sape je dah sedia. Nak kata berdebar, mestilah..
Napekan?? Sebab piqa takut piqa let down parents piqa..
Diorang siap kata awal2, kalahkan kakak piqa...
Harapan tinggi menggunung tu...

So, esok piqa dah set ke nak pakai baju apa??

Semua kena pakai baju kurung. So piqa pakai warna biruuuuu..
Tudung entahlah.. Nak shawl ke bawal..
Tapi shawl takde warna biru tua..
Sedihnya...

Piqa pergi sana nanti, jangan lupa jumpa cikgu-cikgu.. Minta maaf, minta restu sepanjang sekolah tahun lepas..
Manalah tau time tu kita tak sempat nak minta maafkan..

THINGS TO DO WHEN IN TGB (TOMORROW INSYA-ALLAH)

  • nak jumpa cikgu2 piqa, cikgu homeroom.. *jangan lupa salam diorang
  • nak solat dekat surau al-ikhwan
  • nak jumpa junior piqa sorang tu...
  • nak round2 tgb japp..
  • hoping tomorrow buat sume dengan kawan2
So, ni just a reminder from piqa..
Tips lah jugak katakan...
  1. jangan lupa cikgu2 korang bila dah pergi sekolah balik..
  2. jangan lupa salam cg2 korang tu...
  3. sujud syukur kalau keputusan cemerlang, kalau tak cemerlang pon sujud syukur sebab Allah dah permudahkan urusan korang
  4. berterima kasih dengan cg2 korang yang berusaha didik korang jadi manusia
  5. redha dengan segala keputusan yang diberikan. Sesungguhnya perancangan Allah adalah yang Terbaik^^
Therefore, piqa harap piqa one of the Caliphs that wont forgot to praise Him. Amin.
Good luck rakan seperjuangan piqa yang esoknya bakal amek keputusan di former school.
Moga-moga dimurahkan rezeki.

Doakan untuk piqa, insya Allah Allah berikan yang terbaik untuk kita.

Andai kata keputusan tak seberapa, INGAT, Allah bukannya tidak mahu berikannya, namun terdapat benda yang lebih baik untuk kamu. Berkemungkinan keputusan cemerlang akan menimbulkan perasaan riak. Oleh itu  kita merancang, Allah juga merancang namun percayalah Allah adalah sebaik-baik Perancang.

Insya Allah jika 9A+ adalah terbaik untuk piqa, Allah akan mudahkan urusan piqa. Jika tidak, jangan berduka Allah dah merancang perkara yang lebih baik untuk kamu.

Oklah, bye assalamualaikum and have a good dream.




Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway