Posts

Showing posts from March, 2017

M.I.N.A.T

Image
Assalamualaikum and hye guys.
Fuh, minggu dpn padat sikit jadual piqa...
Rabu interview, Khamis ada penyampaian anugerah kat Melaka, and Sabtu pon penyampaian anugerah kat TGB.
Padatkaannnn.....Huhuhu.. Apalah nasib anak mu ini makkk...
Takpelah.. Semangat nak scholarship. Moga dipermudahkan Amin Ya Allah....

Ok, back to the main topic>> M.I.N.A.T
Perasaan ni mesti semua cakap, ala perasaan ni normal la...
Sape tak de perasaan ni hati batu woo..
Eceh, bukan piqa cakap.. Dah terbiasa dengar orang cakap macam tu..

Ok, perasaan minat kat artis korea, US, UK, Aussie, and so on..
Macam-macamlah.. Malas piqa nak state kan...
Perasaan tu normal lah.. Ok, piqa ngaku piqa ada minat artis, korea lak tuuu..
Which are Gary, Song Ji Hyo, Emma Watson, Coldplay, Imagine Dragon... Banyak lagi lah ..
Penyakit M piqa menyebab kan piqa malas nak state kan...

Well, perasaan minat kat artis tak salah, asalkan TIDAK MENGAGUNGKAN mereka.

And andai kita minat kat singer, or so what ever yang akan buat…

Interview part 2

Image
Assalamualaikum :)

Alhamdulillah selesai sudah interview real piqa untuk kali pertama.
interview tak real yang mock interview tu lahh.. MRSM punya..

Semalam kalau tak silap piqa orang yang ke 24/ 4 untuk sesi petang sahaja...
Bayangkan 40 utk sesi petang tu sebenarnya bukan semua applicants ponn...

Okay, kalau nak tau piqa interview untuk scholar apa, DM piqa...

Just nak share lah.

Nothing can scares you more than yourself  Jadi, buat apa korang nak rasa nervous time interview.
Cuz, nervous tu sekejap je...

Ok, semalam piqa ada interview+writing essay..

Writing essay, takyah grammatically betul pon tak pe..
Pastu interview dia ada dua, first interview verify your certs+house income..
And time first interview tu, piqa rasa piqa terlebih jujur..
Time piqa terbaca komen akak tu pasal piqa..
Dia tulis like macam layak, boleh mohon..

tapi piqa tak berapa yakin interview kedua..
dahlah laki, tapi interviewer tu nice gillaaaa yang dia peramah buatkan piqa tak rasa dia outsider and dapatlah …

Interview Part 1

Image
Assalamualaikum.

FYI, this sunday i'll be interviewed by one of Malaysian's instituition.
Therefore, maybe i'll be busy in 3/4 days as I need to make preps for my first real interview.

Hoping Allah ease me and I hope the interviewers are nice women. If men, I hope I'll get through this successfully.

Wish me all the best of luck.
Well there's a lot of assignments for the interview.
I need to prepare power point and certificates. Hoping I manage to further my study in A-Level, amin..

UK please :3

Assalamualaikum.
P/S : Resume on the making insya Allah


Uyul Rosli 1st Giveaway

Image
SENARAI HADIAH: 3 X 100PCS Name Card (T&C) 2 X RM10 Topup 2 X RM5 Topup
Pemenang akan dipilih melalui random.org dan akan diumumkan pada 28 Mac 2017 (Selasa).

7 orang pemenang bakal dipilih secara random. Lebih 30 orang join, Uyul tambah hadiah lagi!! Cepat bagitahu kawan kawan yang lain join sekali.
I'm #36, join to get your number XD ahakks

DEBARAN

Assalamualaikum.

Harini tarikh berapa???

15 Mac lah.. Nape ni? Piqa tak tengok kalendar

Taklah tanya je. Jadi esok tarikh 16 lah kan.

Yela, habis tu kenapa piqa tanya lagi... Eh, eh, esok 16 Mac.
KPM dah umumkan esok keputusan SPM 2016 keluarkannn.
Hesh, so apa kene mengena ngan piqa??

Sebabnya piqa ex-form 5 2016. Therefore piqa apa eh agak-agaknya?

SPM candidate 2016 lah kan.. Oooo, baru tau apa maksud piqa.
Piqa rasa berdebar tak ni? Yelah, tengok piqa tengah chillax, ala-ala nothing happen tomorrow.

Mestilah berdebor, takkanlah nak piqa tunjuk kot...
Meh sini tangan rasa degupan jantung piqa..(piqa amek tangan readers letak kat dada readers sendiri)
Lup.. Dub... Lup... Dupp...Fuhhh, laju tuhh..

So, piqa dah bersedia ke nak gi TGB balik esok??

Entahlah nak, nak kata sedia.. Sape je dah sedia. Nak kata berdebar, mestilah..
Napekan?? Sebab piqa takut piqa let down parents piqa..
Diorang siap kata awal2, kalahkan kakak piqa...
Harapan tinggi menggunung tu...

So, esok piqa dah set ke nak pakai …

Detik-Detik Menghadapi Minggu SPM

Image
Assalamualaikum adik-adik, kakak-kakak.
Harini piqa nak share detik piqa hadapi minggu SPM.
Rasanya piqa tak pernah share lagikan..
Kalau pernah, tak pelah, throw back.

Ok, malam sehari sebelum SPM serius piqa rasa seram je..
Yelah orang tak pernah hadapi minggu exam secara serius..
Malam tu piqa relaks jap .. Tenangkan hati, fikiran.
Takut lahh..

Pastu hari 1st tu piqa amek nota, beratur awal-awal duduk sementara tunggu satu batch turun untuk tunggu bacaan Yassin sesama.. Yelah orang nak tenangkan hati.

Pastu dah habis baca yassin, dengar cikgu-cikgu bagi ucapan "Good Luck, tenangkan fikiran, jangan stress2, luahkan apa yang korang dah belajar kat kertas jawapan tu..

Pastu kitorang semua bergerak gi Dewan Laksamana, kitorang ada dua dewan.. So piqa dewan kedua..
Kenalah cepat, yelah lagi jauh..
Sampai je sana, mak piqa call.Yelah first day SPM pastu kena masuk awal untuk taklimat . 15 minit awal masuk dewan.

Mak : Dah masuk ke?

Piqa ter pikir kalau masuk dah dewan fon boleh ang…