Cuti-cuti Sarawak 2

Assalamualaikum and hye..

Selamat sejahtera..
Tadi piqa baru je tengok GA yang piqa join..
Tengok peserta ke berapa lah kan..
Satu GA piqa #46 lagi satu #101

Lucky number insyaAllah..

Okeylah sebelum piqa merapu meh sambung cite untuk cuti piqa di Sarawak.
Second day, bangun then kakak-kakak piqa yang 3 orang tu (sorang tak leh datang ikut gi Sarawak, urgent case) and piqa gi jejalan kat sekitar Kuching, jalan kakilah..
Sebab tak de van lagi nak jejalan jauh..
Memang terik sangatlah kan sebab berapa degree tah panaas dia..
So, jejalan memang jauh pastu singgah satu kedai perabot, guna kayu apatah memang kayu asal borneo..
Jangan tanya, harga memanglah mahal..
Gila tak mahal..

Any furniture made of woods are expensive..
Tak yah citer lah kan..

Memandangkan masa tu hari jumaat, kitorang tak keluar gi memana..
Sekadar jejalan dekat naik van sekeliling Kuching..
Tapi lepas diorang dah solat Jumaat lah..
Solat jumaaat nya dalam area 12-1 petang camtu..
Tak berapa accurate sebab tak tau pukul berapa..

Jejalan and kitorang tak sempat makan tengah hari..
Sebab kitorang ada lalu satu kawasan kampung tu.. memang panjang la jalan nya..
Ingatkan tak de tempat keluar, last2 gi kat highway..

Time lalu kawasan tu, memang jalan sempit..
So, kena pandai2 bertoleransi lah kan..
Pastu kitorang tengok belakang van, huhu
beratur memanjang semua yang bawak motorsikal..
Seolah2 van tu ada mende tah yang tarik perhatian..

Petang tu kitorang sempat nak gi Fort Margherita tempat berlakunya pertempuran antara James Brooke and sape tah ..
Tak ingatlah sayang oiii...
Tapi memang nasib baik sempat datang..
Sebab dah nak tutup dah, buka awal, tutup lah awal kan..
Tpi tak bestnya bila ada sorang guard tu..
Jahat betul dia kata dah nak tutup..
Fuh, bila tanya orang yang betul-betul jaga

Pabila Along mengaca-acah tah..

Sweetnya ^^

Bila semua takut nak tengok bawah, tinggi sangat..
Nilah jadinya..
Paling gelabah mak^^

Ni bila Ariff nak amek gambar and mak takut Ariff jatuh sebab budak ni tinggi sangat and takut ditolak angin..Fieww fieww

Semua sibuk amek gambar and bergambar

This is Fort Margherita

Nampak yang tengkorak tu???
Tu tempat gantung orang bersalah..




Entah menung apa

Abah mak dah pandai wefie ^^

Ni along, kakya and mak kat tengah-tengah Fort Margherita

Dia kata boleh lagi.

Heiii jaga ni memang nak kene ketuk kot..
Kitorang tourists around Malaysia kot..
Jangan lah cakap camtu..
Cuba kau cakap kat foreigner yang ada sekali tapi datang awal tu..
Memang kene pelempang sedas..
Fuh, pijar muka..

Berbalik kepada Fort Margherita, kena naik tangga sampai atas dulu..
Memang tinggi nak m*,pus..
And kaki ku menggeletar ketakutan sangat scary dia punya tangga..
And tujela..
Nanti piqa belanja gambar..
Tengoklah..



So, tu jelah yang berlaku time hari Jumaat.

Third day kat Sarawak piqa akan ceritakan pasal Culture Village..

Okey, tujelah assalamualaikum
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway