Cuti-cuti Sarawak 1

Assalamualaikum guys..
Hye... Apa khabar??
Alhamdulillah piqa sihat, just sakit kaki je..
Rasanya urat tersimpul kot.tapi dah lama dah and still sakit..
Tak tahu nak buat apa..
Okeylah, harini piqa nak share experience piqa first time di kawasan Borneo iaitu Sarawak..

Cerita pertama ialah first day piqa di Sarawak.
Flight pukul 12 lebih, nak dekat pukul 1 lah..






As we aboarded on flight( eceh entah grammar betul tah tak) piqa tengoklah..
Wow sebab selama ni piqa tak naik Air Asia lagi..
Tengok2 ada mini tv kat bhgian kepala seat depan..
So, apa lagi macam jakun lahh.
Kita explore tengok apa ada..
And tgk2 ada album IKON..
Hahaahhaa group korea. Sejak bila piqa minat IKON??
Sejak dua org member IKON masuk running man tu..
Ceklah sendiri..
Pastu piqa pening sangat piqa layan jelaa..
Mendelah semua tu kan..

Setelah mendarat, kitorang turun pastu nak melepasi kaunter imigrasi bagai..
Then mak piqa hilang. Tengok2 dia tengok little girl yang kakiya luka ntah sbb apa tapi katanyya sbb mandi kat pantai PD, and darah mengalir banyak gila macam kaki kena tetak ngan parang..
Bayangkan budak sekecik tu sanggup bertahan 2 jam lebih atas plane dgn kesakitan tu..
Rasa2nya yang menjeriit mcm histeria atas plane tu budak tu kot..
So maafkan lah..

Then, we headed to River bendetah nama hotel tu..
Nice sebab stratergik...
And kitorang banyak masalah ngan bilik..
Tak de elektrik lah apalah..
Bila dah selesai, kitorang keluar jenjalan..
Kat depan tu ada apatah..Tak tau sungai apa tapi seberang tu ada DUN Sarawak.
So, sesapa Sarawakian explainlah..
I dont know how to explain..

Pastu kitorang pergi makan manatah kat malll manatah tapi sebelah hotel..
Betul2 connected.
Makan   pizza jela..
Maklumlah tak de transport lagi..


So, entry second day....

lepas ni..
Bye assalamualaikumm
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway