Posts

Showing posts from January, 2017

E I G H T E E N

Image
Assalamualaikum readers!!

Haha, why is my entry titled E I G H T E E N????
because i'm eighteen already..
Alhamdulillah, still breathing with fresh air.

Ni just nak bagi tarbiah to my fellow 99' teenagers out there.
I, myself as a teenager, nak remind kat teenagers luar sana..
Ya, hati kita sentiasa bergelora, nak tahu itu ini..
Amende tu semua.
Like they said, curiosity kills the cat.
So, let this proverb berlegar-legar dalam otak kau..

Tarbiah means reminder.
So, this is a reminder for me and my 99' friends.
Bukan takat CV34 or GENXIX.
But all of you.

Memandangkan sekarang ni kita sedang menunggu keputusan peperiksaan, SPM 2016 lerr kakak abang oiiii..
Sepatutnya kita banyakkan berdoa, dekatkan diri dengan Allah.

Like one of my biology teacher, unofficially lahh tak ajar pon..
Dia wassep kat ex budak-budak kelas dialahh..

Kalau kita nak Allah makbulkan doa kita, why not tacke Allah by du'a.
Indeed this you need to prioritize, why tackling outsider like 'namja…

Cuti-cuti Sarawak 2

Image
Assalamualaikum and hye..

Selamat sejahtera..
Tadi piqa baru je tengok GA yang piqa join..
Tengok peserta ke berapa lah kan..
Satu GA piqa #46 lagi satu #101

Lucky number insyaAllah..

Okeylah sebelum piqa merapu meh sambung cite untuk cuti piqa di Sarawak.
Second day, bangun then kakak-kakak piqa yang 3 orang tu (sorang tak leh datang ikut gi Sarawak, urgent case) and piqa gi jejalan kat sekitar Kuching, jalan kakilah..
Sebab tak de van lagi nak jejalan jauh..
Memang terik sangatlah kan sebab berapa degree tah panaas dia..
So, jejalan memang jauh pastu singgah satu kedai perabot, guna kayu apatah memang kayu asal borneo..
Jangan tanya, harga memanglah mahal..
Gila tak mahal..

Any furniture made of woods are expensive..
Tak yah citer lah kan..

Memandangkan masa tu hari jumaat, kitorang tak keluar gi memana..
Sekadar jejalan dekat naik van sekeliling Kuching..
Tapi lepas diorang dah solat Jumaat lah..
Solat jumaaat nya dalam area 12-1 petang camtu..
Tak berapa accurate sebab tak tau pu…

Cuti-cuti Sarawak 1

Image
Assalamualaikum guys..
Hye... Apa khabar??
Alhamdulillah piqa sihat, just sakit kaki je..
Rasanya urat tersimpul kot.tapi dah lama dah and still sakit..
Tak tahu nak buat apa..
Okeylah, harini piqa nak share experience piqa first time di kawasan Borneo iaitu Sarawak..

Cerita pertama ialah first day piqa di Sarawak.
Flight pukul 12 lebih, nak dekat pukul 1 lah..






As we aboarded on flight( eceh entah grammar betul tah tak) piqa tengoklah..
Wow sebab selama ni piqa tak naik Air Asia lagi..
Tengok2 ada mini tv kat bhgian kepala seat depan..
So, apa lagi macam jakun lahh.
Kita explore tengok apa ada..
And tgk2 ada album IKON..
Hahaahhaa group korea. Sejak bila piqa minat IKON??
Sejak dua org member IKON masuk running man tu..
Ceklah sendiri..
Pastu piqa pening sangat piqa layan jelaa..
Mendelah semua tu kan..

Setelah mendarat, kitorang turun pastu nak melepasi kaunter imigrasi bagai..
Then mak piqa hilang. Tengok2 dia tengok little girl yang kakiya luka ntah sbb apa tapi katanyya sbb mandi…

New Year Giveaway by myafarisha.blogspot.com *dah tamat

Image
Assalmualaikum.
Ni GA ketiga piqa join..
Bacalah..^^
and tekan banner dibawah kalau nak join,

Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017. Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini, 14 Disember 2016 - 11 Januari 2017.

KLIK BANNER UNTUK JOIN
Hadiah:
Grand Top Referral : RM100
Weekly Top Referral : RM20 (21hb, 28hb, 4hb)
Planner x 2 winners Topup RM10 x 2 winners Pouch x 2 winners
*hadiah akan diupdate dari masa ke semasa*

Semoga piqa ada rezeki untuk ni..
Amin^^

2017 First Giveaway by SFRNFZL* tamat

Image
Assalamualaikum, siapa rasa banner ni cantekkkk... Angkat tanganmuuuu... Hehe.. Okla ni second GA piqa join.
Duenya 2 february
Dia punya permintaan senang je.. Kalau nak tau join lah untuk tau apa syarat2 nya
Tekan banner atas tu^^ Wa caou dulu.. Miahahaha assalamualaikum