Posts

Showing posts from December, 2016

examination quality

Image
Assalamualaikum guys...
Ok, dua entry dalam satu hari..
Probably tiga tapi tengok dululah kalau tak balik kg lagi..
Ok..
Berkenaan title entry ni nape eh..
Just nak kongsi luahan perasaan kami bekas pelajar SPM 2016
yang telah mengharungi pelbagai dugaan bukan sahaja ketika SPM malah ketika PT3..
Sudah lama terbuku perasaan ini dan akhirnya terluah juga didalam entry ini..
Bukan minta di bash atau sebagainya..
Tapi ini adalah luahan hati seorang bekas candidate PT3 ketika 2014 dan SPM 2016..
Bukan bererti tak bersyukur but listen..
Read this entry..

Ok first of all,
as a student that took PT3 examination on 2014 and as the pioneer of PT3 candidate,
i would like to share my experience of going through the hardship..
we called ourselves as the white rat in lab for PT3..
mana taknya..
Bayangkan enam bulan sebagai pelajar tingkatan 3
and bulan 7 barulah format keluar..
memang...
palinggglaaaa..
Takleh diterima langsung..
Pastu trial PT3 pulakk bulan 8..
So, memang laaa...
Then kitorang h…

SANNAH HELWAH

Image
Assalamualaikum and a very good evening guys..
Alhamdulillah Piqa still bernyawa, mujur dengan ehsan Allah piqa dah sihat.. Tapi malangnya Allah sedang menguji best friend piqa ni yang still kat Bandung.. Which is she feels unwell right now..
Ceh macam piqa lah time kat Sarawak, demam.. Tak de lah nak kata perhhh ada chemistry bhaii.. Bonding perhhh... Tak de keje aku.
Dahlah today is her birthday.. Nak letak gambar tapi malangnya dahulu di kusiss, gue bukannya nakal seperti teman teman gue sebelum berpindah ke tgb.. Ecececee kayaknya tadi gue cakap indon yaa...
Geli aku.. dah lah.. tah pape pulak, merapu gakk..
Okeylah, kita wish je..
Assalamualaikum Maisarah Binti Ibrahim yang lahir pada 27 Dis 1*** ataupun pada tarikh hijrahnya 20 ramadhan 1420 Saya nak ucapkan Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan kamu, Allah selamatkan Maisarah BFF saya, Allah selamatkan kamu.. Wuhuuu.. Allah, tengah hujan meh kita berdoa..

Ok, sambung balik.. Sannah helwah ya jamilah, sannah helwah ya jamilah…

L U A H A N

Assalamualaikum guys,
Apa khabar, dah makan...

Just nak cakap yang piqa EXTREMELY miss them...
Nak lepak ngan diorang tapi takut parents tak bagi klau jauh sangat...
Al maklumlah anak perempuan...
Tapi tu family piqa je kot..

How was your holiday?
Amacam best tak?
Sakit tak time holiday macam piqa?
If not Alhamdulillah, Allah protects you when you want to enjoy..
Tapi jangan terlampau enjoy..
If noot makan diri sendirii..

Malaslah nak betulkan...
Sorry eh typo sikit...
Sedeyhnyaaa..
Percaya atau tak sebenarnya piqa tak de smart phone lagi..
Sedeyhkannn....
Yela, kengkawan lain sume dah ada piqa je belum..
Nape eh..
Tapikan bila piqa pikir balik mesti piqa tersangat lalai kalau ada smart phone..
Yelaa, boleh tengok apa je..
Tak de sapa nak pantau .
That's a story about piqa.

So, what's your story?
Assalamualaikum.

m u a h a h a h a

Image
Assalamualaikumm and a very good morning to the readers..
Walaupun dah berhabuk berdebu ber (apa-apa) lagilah website ni, please forgive me..
Maklumlah tak de alat-alat radass to help me update entry..

Guys, i am a free people right now..
i guess you wont say that aint you, yela..
takat free tak de exam boleh ah..
FREE TAK DE EXAM JE EH..
tolong sikit, at least piqa free dh habis SPM tinggal nak amek result je..
i want to count the dayss to be with my friends but afraid to..
Of what can...
tak masuk akal..

Tau tak malam tadi piqa tak leh tidur...
Last last tidur pukul 5.30 pagi...
Muahahaha...
Nasibllah aku bangun pukul 9..
Okaylah kan...
Ok, ak ok sebenarnya but..
please give advice boleh..
sebab piqa sekarang ni jadi susah tidur lak...
tak tau nape but i dont now..
Insomnia proobably ..
probability insomnia 1/2
haha..

Sebenarnya tak tau nak update apa..

just nak cakap bye guys..
sorry merapu tak tentu pasal..

Nanti piqa update lagi..

HASHTAG : #FREEALEPPO
#BESAFEGUYS