Exam Final Sem

Assalamualaikum guys.
Okey, dah lama sangat piqa tak update.

Sentiasa berhabuk and ada sebab konkrit kenapa.
Sebabnya piqa kat asrama and mana ada masa nak online...
Nak online pon pakai apa...

Tapi tak pe...
Harini jelah kot nak online sbb hw berlambak lagi..
Yang dah siap insya Allah Sej BM Addmath kertas 1, Mathmode kertas 1, Chem lab report
And kita ada lagi berapa subjek...
Rabu ni balik kampung ...
Yeyyyy... Dah sebulan piqa tak balik kampung...

Okeylah back to the topic.
sebelum cuti pertengahan sem, macam biasa bebudak sekolah ada examination..
And MRSM exam selama 3 minggu, macam SPM tapi bukan macam SPM..
Sape yang dah SPM pahamlah kot.

Exam first kitorang ialah Sejarah dengan Addmath..
gabungan Sejarah addmath sememangnya gila..
Harap SPM tak camtu...
Kalau tak pecah otak pikirkan..
Dahlah Sejarah tu kertas 2, kalau kertas 1 boleh terima lagi tau
Tak pelah past is the past..
Nasib baik sejarah waktu petang exam..
Ada masa sikit nak ulang kaji..

Time jawab addmath, kita bersemangat, berkobar kobar nak jawab...
yela tak sabar nak habis exam addmath,
terlepas satu beban exam..

Time jawab sejarah ya Allah, punya lah cam ;
"aku rasa aku tau tapi aku tak tau" , " alamak baru baca tadi camne boleh lupa"
"Aku dah agak ni masuk tapi kenapa tak baca " , " Eeee tak cayanya betul betul masuklah "

These sentences are not what i said except the first and second one..
betulkan, ragam kanak kanak exam..
Roommate piqa cam, " I knew it this thing gonna be in there, i told you. "

Adalah ura-ura spot lah pebendalah..
tapi tak pe sbb piqa tak tengok spot questions  pon ..
Kalau tau, ikut but then tak masuk..
Sakit hati gak lahkan..

So, my friends, kanak-kanak, adik-adik, toksahlah kome sume nak tau soalan spot sume tu ye...
Ada je berjaya dengan cemerlangnya Alhamdulillah dengan adanya akal yang Allah beri..
Dia manfaatkannya...
So be like them okey <3

Pastu exam exam minggu first dah habislah kan..
tapi time exam minggu first, roommate piqa yang katil berhadapan dengan piqa dia demam tapi nasib baik dah recover dalam dua hari lepas tu..
tapi tup tup tengok piqa pulak demam hari ahad malam tu dengan Ruby, roommate piqa gak..
Kitorang duklah tidur dalam bilik tak prep...
camne nak prep kalau otak tengah K.O

Demam piqa agak teruklah sebab hari isnin ada kelas tambahan chemistry tapi piqa tak daapat nak join sebab demam..
tidur je dalam kelas sampai pukul berapa tah tapi semua classmate piqa je yang buat tugasan..
But then terperasan lah kenapa classmate piqa sorang tu tidur kat kerusi with a handkerchief basah atas kepala..

oooo... rupa-rupanya dia demam gak..
Kesiannya..
and demam piqa berlarutan sampai hari rabu, time exam fizik hari khamis ada sikit lah demam tapi dah nak kebah..
Alhamdulillah ..
Just suara piqa jadi rock jelahh...
Yang piqa baru perasaan setiap kali piqa hilang suara time demam ke batuk ke, suara piqa akan jadi terukk..
bila dah ada suara balik suara piqa lain..
jadi macam agak dalam ..
pelik ann..

tak pelah asalkan Allah bagi suara..
Pastu minggu terakhir exam berlalu..
And bermulalah pengembaraan kami sebagai young preachers for a few days sbb TGB handle event called KPM and kalau nak tau lebih lanjut ..
check this out ------>  1st Ramadhan

Okeylah, kali ni piqa tak letak gambar exam lah kan..
Setakat nak cakap Selamat menjalani ibadah puasa..
Kalau korang ada sebarang kemushkilan tentang Islam, you guys know how to find me or my friends..
tak delah... acah je...
kalau pertanyaan ringkas boleh lah kot :)
Okey, selamat menjalani ibadah puasa...
And jumpa lagi time raya pulak..

Bye, assalamualaikum !



Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3