Posts

Showing posts from June, 2016

P.E.R.S.O.A.L.A.N

Image
Assalamualaikum guys.. Sorry for breaking my own words saying that probably this is the last entry for this month or camtu lah kan..

Okaylah, memandangkan only certain people are qualified to be in MJSC, bukan nak cakap orang lain tak layak..
Just cakap sape yang betul betul nak mesti dapat..
Tapi kes piqa lain..
Dia macam magnet, tau tau dah dapat ..
Well, malas nak pikir...
Benda dah berlalu..

Ni soalan yang maes tanya, so piqa terangkan sikit-sikit dulu..
Kot kot lah ada yang tak paham..

Okaylah..
Banyak sangat benda yang berbeza between MJSC and other KPM school..
Okaylah..
Tau apa maksud SPMRSM..
Benda tu sebenarnya macam trial SPM tapi ni soalan MRSM buat tapi level trial SPM..
So, gabungkan jadi SPMRSM..
Takde sijil pon benda ni..
If you want to know... Sebenarnya soalan MRSM susah tahap gaban especially SPMRSM and diorang dah buktikan pon..
Ada satu publiction ni dia tulis kalau nak soalan lagi challenging amek soalan SPMRSM atau MRSM sebab memang challenging...

kaylah.. So, trial SPMRSM ni ters…

I.M.P.O.R.T.A.N.T...F.O.R...M.E

Image
Assalamualaikum guys..
Okay, another day before going back to hostel...
Piqa balik hari ahad ...

Okay.. piqa nak rewind diri piqa balik ttg apa azam piqa before this..
Yang awal tahun dekat blog piqa lagi satu..

A.Z.A.M Score 3.6 png ke atas..Dapatkan anugerah pengetuastudy because of curiosity not because of examsSPM 9A+ 2016SPMRSM 9A+ 2016TGB No1 SPMRSM 2016TGB No1 MRSM for SPM 2016Jadi perempuan yang harga diri nya tinggiNo more anger tak tentu pasalLess kan mendengar atau membaca benda yang laghabaca bahan ilmiah sentiasaTolong cikgutak nak sombongeven dengan junior pun nak senyum jejadi JAKSA yang bertanggungjawab dan boleh dicontohijadi dormmate terbesih dalam dorm - insyaAllahtak nak procrastinatetak nak jadi pengotor These are azam piqa and setakat ni azam piqa yang kat atas sekali tak tercapai lagi except tahun lepas last sem exam..

Alhamdulillah dapat anugerah pengetua. Piqa nak tambah lagi beberapa azam.. boleh kannn..
Okaylah, ni dia....


...T.A.M.B.A.H.A.N...A.Z.A.M... addm…

Exam Final Sem

Assalamualaikum guys.
Okey, dah lama sangat piqa tak update.
Sentiasa berhabuk and ada sebab konkrit kenapa. Sebabnya piqa kat asrama and mana ada masa nak online... Nak online pon pakai apa...
Tapi tak pe... Harini jelah kot nak online sbb hw berlambak lagi.. Yang dah siap insya Allah Sej BM Addmath kertas 1, Mathmode kertas 1, Chem lab report And kita ada lagi berapa subjek... Rabu ni balik kampung ... Yeyyyy... Dah sebulan piqa tak balik kampung...
Okeylah back to the topic. sebelum cuti pertengahan sem, macam biasa bebudak sekolah ada examination..
And MRSM exam selama 3 minggu, macam SPM tapi bukan macam SPM..
Sape yang dah SPM pahamlah kot.

Exam first kitorang ialah Sejarah dengan Addmath..
gabungan Sejarah addmath sememangnya gila..
Harap SPM tak camtu...
Kalau tak pecah otak pikirkan..
Dahlah Sejarah tu kertas 2, kalau kertas 1 boleh terima lagi tau
Tak pelah past is the past..
Nasib baik sejarah waktu petang exam..
Ada masa sikit nak ulang kaji..

Time jawab addmath, kita ber…