historical field trip

Assalamualaikum
Cer teka apa tajuk entry untuk kali ni..
Jeng-jeng seperti yang tertera diatas, but i am very deeply sorry to all of my readers because of this circumstances..

Ceh, entah betul entah tak ayat tu kan..
Kalau salah maafkan aku yaaaa...
Tapi seriusly i am truly deeply sorry sbbdah lama tak update blog, about two months i think..

Tapi, now i came back with new entry and new input..
Plus, nak share atleast one entry sbb takut tak sempat nak update bulan ni bulan depan entah lah..

Okeylah, tiga minggu lepas piqa pergi field trip dekat kl, even though i am orang 'kl' lah jugak..
tapi kitorang pergi historical places, such as Istana Negara, Muzium Negara, Muzium Kesenian Islam, dan banyak lagi..
Tapi yang paling boleh diingati kitorang stop dekat Times Square..

Ni yang nak cite ni sebab orang lain sume berhenti kat TS, buat itu buat ini, beli itu, beli ini..

But piqa dengan krew piqa memang diorang beli belah sume tu tapi yang paling penting, thanks to my eldest sister and her husband sebab diorang kitorang merantau ke tempat lain...

Dekat TS memang piqa out sebab jarang pergi but piqa mintak tolong kakak piqa and tup tup dia bawak kitorang pergi Fahrenhait..
Bestlah gak sebab kitorang pergi kedai buku..
Kook Excess, ala ala big bad wolf kalau korang tak pernah dengar laa..

Fahreinhait kalau ikutkan map jauh berblok-blok dari TS sampai most of our one hour spent camtu je sebab kitorang pergi dari TS kesana 25 minits camtu( jalan kaki la) beli barang 10 minit lebih kurang and another 25 pergi balik TS..
Well, memang membazir masa but last-last piqa tau mana satu bukit bintang sume tu..

Hehe.. tapi kesian kawan piqa kena jalan jauh-jauh tapi tak pe..
Sebagai balasan sesaja kot dari kakak piqa, my eldest sister belanja Kenny Rodger Rooster ..

Memang jeles habis lah kawan piqa yang tak join kitorang but well, worth it kan ..
Kitorang jalan jejauh and makan last-last kat antara tempat yang jarang students makan..

tapi tak pe...
Kenangan ... Let bygones be bygones....


So memang banyak gaklah gambar yang piqa nak share tapi kita tengok tahap mana ruang boleh muat okey...

Kegilaan di Istana Negara

Maaf, saya selinap masuk.


Susah nak tengok gambar saya kan :)

Photo boomed by Piqa

Photo boomed by Cg. Razi

Hye, we are from the past !!


Karya di Muzium Kesenian Islam 






Smallest Quran in the world are belows 



Bank Negara


Kilang Coklat

It's an honour to have this pic!

And it's an honour to have you guys as my classmates :))

Budak gi UK


Depan entrance Istana Negara


Balairung Seni, Istana Negara




Like this pic, tengoklah cameraman sape !!






 Okeylah nanti nanti kita bagi gambar lagi.. 
So, jangan cakap piqa tak payung gambar ....
Maaflah saya camera man tak bertauliah ..
bila dapat tangkap gambar cantik nak lagi..

And bersyukurlah sebab piqa amek gambar sekali..
Sebab kalau tanyak batchmates piqa, i am someone that doesn't like to be in the photos tapi kalau candid piqa tak kesahh..

Sebab selalunya okey..

Okeylah takat tu je..
So, wish me luck to get good results in UPSS 1 , in sya Allah..
Piqa dah buat yang terbaik and itu yang terbaik boleh piqa dapat..
So, thank you guys :))
Assalamualaikum and good morning...
Nite everybody :))
1 comment

Popular posts from this blog

Rezeki < 3

Interview Part 1