Relay tagging Questions

Assalamualaikum guys :)
Huhu.. dah lama tak jenguk blog sebab jadual piqa packed sangat ...
Apa khabar agaknya rakan-rakan blogger sume???
Sihat??? Alhamdulillah...
Teruskanlah apa yang korang buat ..
Jangan berhenti.. Do the Best, beat the rest ..
Peace..

Kalini piqa bukan nak citer pasal result piqa, pasal result piqa piqa akan citer kat blog Young Daie
Ini piqa jawab sume soalan yang kawan piqa, Liyana bagi...
Dah lama tak jumpa liyana..

Yana sihat...Rindu yana :))
Okeylah back to the questions that yana asked me through her blog...

Tengok soalan tu nampak banyak :))
tak pelah, demi yana piqa sanggup :3


  • asal mana? cuba cerita skit apa yang boleh anda banggakan tentang negeri anda?
hush.. Tricky question huh yana.. Sorry, piqa tak berapa arif sangat pasal selangor ni..Ni je yang piqa mampu bagi... Selangor ada I-city, sumpah best... Even setakat ada lampu punya berdozen.. Bukan setakat dozens, tapi boleh dikatakan beribu.... So, macam wow lah... Pastu ada taman tema air kat selangor... Seronok...Tahun bile tah piqa pergi, piqa naik yang gasing tu... Serius rasa macam nak tercampak...
  • Benda apa yang anda selalu addict?
apa benda eh piqa selalu addicted sangat.. Fuh... Banyak.. Piqa suka musics, latte caramel, novels and blogging. Paling piqa suka dengar lagu sambil baca novels.. Minum latte caramel time tngah sejuk pastu bukak blog citer experiences.. Bagi piqa i am totally addicted dekat musics and novels.
  • Apa pandangan anda terhadap orang yang judgemental?
Pendapat piqa eh, okey.. First, for what you being so judgemental towards other person? Are you that perfect. Piqa tersangatlah tak perfect, only the Prophet Muhammad yang perfect okey..You are totally not allowed to judge people based on their appearence. Kalau untuk dijadikan sebagai  pengajaran boleh, tapi tak perlulah nak mengata orang itu ini.
  • Agaknya siapa yang anda akan jadi for the next 15 years? Ceritakan kehidupan yang anda boleh bayangkan...
Okey, cita-cita piqa actually nak jadi doktor tapi tak pasti doktor jenis apa... So, in 15 years, piqa dah jadi doctor and dah sambung master for sure dekat University Kebangsaan Malaysia. Pastu piqa akan pastikan time tu piqa dah ada pasangan hidup insya Allah.. Toksah nak tunggu lama-lama...
Then  andai kata cita-cita piqa tak tercapai, piqa nak jadi seorang lecturer atau entahlah.. piqa tak reti nak decide hidup camne.. Yang pasti time tu piqa dah kahwin , ekonomi diri sendiri dah stabil.
  • Ceritakan tempat yang anda idamkan tapi tak pernah ada kesempatan lagi?
Tempat idaman piqa ada 3. Yang paling piqa idamkan nak pergi Mekah ( tersangatlah nak ). Yang kedua piqa nak pergi Jerman. Yang ketiga piqa nak pergi ialah Istanbul.
  • Cerita kanak-kanak yang tak boleh dilupakan.
Piqa rasa piqa tak pernah nak ingat cerita kanak kanak.. So piqa tak rasa nak share apa -apa cite kekanak kad korang..
  • Pujian yang anda selalu harapkan dari orang. hahaha
apa ye pujian yang piqa harapkan dari orang.. 'Bestnya jadi kawan awak.' Camtu kot yang piqa paling harap
  • Satu ayat untuk kawan yang 'makan' kawan.
Okey, sat ni ayatnya
Aku tak pernah sangka kawan yang paling aku sayang tikam belakang aku .
  • Satu perkataan yang mencerminkan diri anda
Unpredictable
  • Clitche : pendapat jujur tentang blog The Talking Diary liyana ni. huhuhuhuhu
Comel sangat, sesuai dengan perwatakan liyana. Piqa rindu liyana.

Okey meh sini kita lihat siapa yang bakal terkena relay tagging questions piqa ni.

Okey, inilah rakan-rakan blogger bertuah yang kena jugak jawab persoalan piqa tau.. Kesian piqa... Piqa tak ada ramai kenalan blogger pon, setakat best friend piqa je baik duk sekolah jekan...
So bagi menambahkan rakan blogger lagi, kenalah ketahui diri mereka kan.. So piqa nak soal siasat diorang dengan soalan cepu mas piqa ni..
Kan dah guna ayat novel :))

Soalannya
  1. Siapa yang paling anda sayang, parents are exceptional.
  2. Apa yang anda suka cakap pada orang tersayang tu.
  3. Apa pandangan anda pasal blog piqa? Bosan?
  4. Apa sifat yang paling menyenangkan hati anda yang ada dalam diri orang tersayang dan best friend anda
  5. Apa yang anda buat kat orang yang tersangatlah annoying.
  6. Apa yang korang suka buat setiap kali holiday.
  7. what is your dream holiday?
  8. Apa keistimewaan diri anda yang menarik perhatian.
Tu je soalan dari piqa... Good luck !



2 comments

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3