Holidays is over!

A S S A L A M U A L A I K U M
Assalamualaikum guys....
Korang rasa tajuk tu ikhlas  tak agak-agak nya???
Well, apa yang piqa rasa ialah piqa nak tambah seminggu je cuti pleaseeeeeee..........
Sebab rasa macam baru je cuti annn..



Tak pe piqa ni tahun akhir.
Tahun depan lenggang sekejap..
Tahun ni je kabut..

Okaylahh... Ni nak citer
semalam piqa tengah nak buat apa tah kat lappy pastu tetiba nampak makhluk berwarna coklat kecik tapi agak besar for its kind.
So tekalah..
Sape dapat teka tahniah...
Claps for yourself ...

It's lipas.......
oOkay piqa admit that piqa phobia ngan lipas ngan sume serangga la yang pasti..
L tu... Pepaham jelah..
L dia bergerak kesana kesini..
Kalau piqa nak keluar pun tak leh sbb adalh sebab nya kan...
Pastu piqa terjerit laa...
Kuatlah jugak bagi piqa lahh..
L tu gerak sana sini nak lari sampailah dia mendekati piqa..
Time tu piqa jeerit punyalah jerit..
Phobia piqa tu sampai piqa rasa kepala piqa freeze..
Rasa macam kebas ngilu camtulah..
cam kena suntik..
So, jangan memain ngan piqa pasal serangga and things i don't like.

So, back to the topic....
Okay, piqa dapat maklumat dari kawan piqa yang minggu first piqa kat TGB tahun 2016 bakal ada a lot of activities that will improve our leadership.
Pastu dia kata ada camping ..
Omai, piqa dahlah tak pernah camping...
Piqa pernah mintak kat mak yang piqa nak camping time darjah 6 bt mak tak bagi and piqa tak dapat teka sebab nya..
Baru piqa dpt tahu sebab yang jelas bila piqa pikir pasal kesihatan piqa time tu..

Waktu piqa primary school, piqa memang tersangatlah senang asthma nak serang..
So , malam malam kalau abah terdengar piqa punya pernafasan time tidur agak sempit meaning bunyi cam orang tak dapat pernafasan sem[purna,
abah piqa akan angkat piqa gi klinik yang mmg selalu untuk rawat piqa..
Nama doktor tu doktor nasir...
Dia selalu rawat keluarga piqa , so dia memang arif ngan keadaan piqa.
So dia letak lah piqa atas satu mesin tu entah apa namanya..


Lebih kurang camnilah rupa dia.. Tapi kat klinik tu dia ada tempat duduk and benda tu agak besar tapi lebih kurang camtu je..
Memang bestlah pakai tu sebab benda tu sejuk jee...
Piqa ingat lagi sambil piqa pakai sambil tu piqa piqa...
Duration dia about 30-60 min kalau tak silap lah...
So, kiranya piqa takleh salahkan mak piqa sebab tak bagi gi camping before this.

Kitorang punya camping dekat je ngan sekolah kat lambaian danau...
Kata kawan piqa lahh...
Dia kata nanti ada main lumpur, main rakit sume tu...
Tidur dalam tent..
So piqa kena start pikir apa nak buat ..
Info kem Lambaian Danau

Langsung tak pernah..So piqa a bit afraid laaa..
Pastu tahun depan, Esok, piqa dah jadi senior..
Omai, muka pon tak berapa nak matang sama ngan perngai kita ni..
Cam ne niii.... Camne nak bimbing adek adek tuuu...
Piqa dah lah ada jawatan tak berapa glamor pon and tak berapa bermakna langsung but kena jaga asrama which means i am JAKSA, Jawatankuasa Asrama and my role is as JAKSA Rohanii...
So piqa kena handle halaqah sume tu..

It is a bit tiring as we need to take care of our asrama...
Tapi alhamdulillah piqa blok paling dekat dengan sume tempat except court volley...
Which is blok khadijah..
Yeay... horrey for me..

Piqa tersangat harap SPM tahun 2016 TGB No1 MRSM dan seMalaysia and SPRMRSM no1.
And doakan piqa dapat 9A+ insya Allah.
And probably piqa akan kurangkan lagi penggunaan gadget and something else ..
So, maybe blogging pon akan tersangat kurang..
So piqa mintak maaf sekiranya terkasar bahasa tersilap bicara dalam penulisan piqa ni.
Ampunkan piqa sebab typo ke broken english ke sebab everyone isn't perfect.

I hope genxix and corvs 34 scores straight A's in SPM 2016

Moga SPM batch 99 adalah yang terbaik, insyaAllah.
Love you guys.
Assalamualaikum.

Tingkatkan prestasi, kurangkan publisiti, Moga kita berjumpa lagi
Post a Comment

Popular posts from this blog

Rezeki < 3

Interview Part 1