Posts

Showing posts from December, 2015

Holidays is over!

Image
A S S A L A M U A L A I K U M Assalamualaikum guys....
Korang rasa tajuk tu ikhlas  tak agak-agak nya???
Well, apa yang piqa rasa ialah piqa nak tambah seminggu je cuti pleaseeeeeee..........
Sebab rasa macam baru je cuti annn..



Tak pe piqa ni tahun akhir.
Tahun depan lenggang sekejap..
Tahun ni je kabut..

Okaylahh... Ni nak citer
semalam piqa tengah nak buat apa tah kat lappy pastu tetiba nampak makhluk berwarna coklat kecik tapi agak besar for its kind.
So tekalah..
Sape dapat teka tahniah...
Claps for yourself ...

It's lipas.......
oOkay piqa admit that piqa phobia ngan lipas ngan sume serangga la yang pasti..
L tu... Pepaham jelah..
L dia bergerak kesana kesini..
Kalau piqa nak keluar pun tak leh sbb adalh sebab nya kan...
Pastu piqa terjerit laa...
Kuatlah jugak bagi piqa lahh..
L tu gerak sana sini nak lari sampailah dia mendekati piqa..
Time tu piqa jeerit punyalah jerit..
Phobia piqa tu sampai piqa rasa kepala piqa freeze..
Rasa macam kebas ngilu camtulah..
cam kena suntik…

Maes booming me back???

Image
Assalamualaikum and hello peeps..
Hush piqa tiru ayat sape ye ni..
Ntah lah .. Ramai ottt...
Okeylah, tadi baru kepas dari penat lelah menyiapkan makanan untuk persatuan koperasi abah..
Almaklumlah orang sebok ann..
Abah dah bersara still nak uruskan koperasi dia..
Piqa pun tak tau sejak bila abah jadi orang koperasi..

Tapi makanan tu pon just untuk try-try beras baru...
Okeylah, kalau nak citer pasal benda ni je mesti berjela-jela nanti..
So, back to the topic.

Why i chose this title for my today's entry?
Because this is my second time got boomed by my bestfriend, same person you know...
Gomar bonar dia nak boom boom piqa kannn..
Taulah piqa dah lama tak update entry....
Lagi lagi masuk tahun depan (2016) lagilah piqa akan sibuk annn...


So, meh kita review soalan yang maes bagi piqa ni..

1. Plan nak kahwin umur berapa. Aku nak jawapan paling jujur ea, hahaha.2. Kau suka hangout kat mana? Sebab apa?3. Suka warna apa? Ceritakan mengenai keterlaluan hebadnya warna yang kau minat tu.…

Relay tagging Questions

Assalamualaikum guys :)
Huhu.. dah lama tak jenguk blog sebab jadual piqa packed sangat ...
Apa khabar agaknya rakan-rakan blogger sume???
Sihat??? Alhamdulillah...
Teruskanlah apa yang korang buat ..
Jangan berhenti.. Do the Best, beat the rest ..
Peace..

Kalini piqa bukan nak citer pasal result piqa, pasal result piqa piqa akan citer kat blog Young Daie
Ini piqa jawab sume soalan yang kawan piqa, Liyana bagi...
Dah lama tak jumpa liyana..

Yana sihat...Rindu yana :))
Okeylah back to the questions that yana asked me through her blog...

Tengok soalan tu nampak banyak :))
tak pelah, demi yana piqa sanggup :3


asal mana? cuba cerita skit apa yang boleh anda banggakan tentang negeri anda? hush.. Tricky question huh yana.. Sorry, piqa tak berapa arif sangat pasal selangor ni..Ni je yang piqa mampu bagi... Selangor ada I-city, sumpah best... Even setakat ada lampu punya berdozen.. Bukan setakat dozens, tapi boleh dikatakan beribu.... So, macam wow lah... Pastu ada taman tema air kat selangor…