Projek Khidmat Masyarakat Class of 415 '15



Assalamualaikum guys:))
Okey, harini piqa nak share experience piqa buat khidmat masyarakat di taska somewhere in Jasin..
Not overseas but only in Malacca..
Just for your information, sesiapa yang tak tau jasin kat mana, jasin kat melaka..
berjiran dengan Tangkak and melimau..

Okey, back to the topic...
Untuk dapatkan point yang bagus dalam markah co-curiculum, you need to at least join extra co-q..
macam khidmat masyarakat atau masuk any competition..

Okey, back to the topic balik..
Okey, kitorang diberi tugasan untuk buat kerja khusus Sivik..
So, cadangan diberikan ialah buat khidmat masyarakat.
So kitorang setuju and cikgu tawarkan taska tersebut sbb taska tu perlukan bantuan untuk baiki kawasan tu...

So, kitorang pergi lah..
Enjoy buat kerja kerja tu sbb budak2 tu comel yang amat.
Kitorang kena cat
babysitting the kids kat taska tu..
kena cabut itu ini..
So, banyaklah luka2, kesan cat kat baju sume tu..

And lastly, kitorang gi pasar malam..
Best.. Shok...
Setelah sekian lama akhirnya dapat keluar sekejap dari maktab..
And cikgu benarkan...
Cikgu hantar budak laki balik maktab dulu baru kitorang...

So kitorang pergilah pasar malam tu..
Beli roti john for the boys..
Kesian diorang kena buli ngan kitorang..
Buat itu ini..
Diorang kan ada otot, tak nak guna pahal...
Tak delah.. Tipu je...

And yang paling piqa craving sgt ialah apam balik...
Sedapnya... Rindu nak makan apam balik lagi...
Kat tempat piqa tak de pasar malam.. So sedihlah...

Okey, these are the photos that we took and piqa dh edit sikit2..
Okey enjoy









Okey Bye..



1 comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway