Corvus 34

Assalamualaikum....
In the name of Allah
We as His loyal servents
Platched to dedicate our life to Islam
Strive for success in life and here after
To intergrate in discipline
To respect and do good on to other..
And to commit as a member of CORVUS.
To be modest in our action
To unite and stand as one
Verily.
Allahu wayatuna
Warasulu zaimuna
*tak ingat
Wal jihadu sabiluna
With Allah's blessing straight A plus we achieve..
With the spirit of corvus tgb #1
This is the platch that we always read every morning...
Well not bad right...
Okeylah.. back to my main purpose of this entry..
Nak cite pasal life in tgb..
Well life in tgb is not that hard but you need to be patient while studying in tgb...
Macam biasa tgb has 2 semester..
Semester 1 dh lepas.
Sekarang semester 2..
So dh lepas lah kan exam final semester 1 ..
Well result tak macam budak tgb langsung walaupun time tanya kakak time dia form 4 first result dia berapa dia just ckp 3.2/3.3 something..
Then she asked me back.. about my result..
Just ckp nearly nak dpt anugerah pengetua..
Anugerah pengetua pointer kena 3.5 keatas..
And i was like, my god!!!! I nearly did it.. even when my seniors knew about my result, they also said the same thing too...
So, sem 2 ni final mmg berkobar kobar nak balas dendam time sem 1 haritu..
So cite pasal exam lepas jela...
Well everybody needs to know that exam kat tgb berbeza dgn exam kat skola lain.
Sebab diaorang dh ttpkan level utk tgb...
Setiap kali ujian sem akan dibuat oleh tgb sendiri..
Tapi final dibuat oleh skola lain sekali.. selaras sume mrsm..
So mmg kitorang boleh agaklah sape yg buat soalan exam tu...
Well everyone in my class said that add maths memang scary...
Tup tup baru minggu lepas kitorang tau ranking for subject add maths dpt berapa..
Alhamdulillahadd maths we got the forth place out of 18 classes...
Alhamdulillah berkat cg junaida kitorang berjaya walaupun dia nak kitorang dpt 1st place..
Tapi tak pe cg exam final ni kitorang dptkan first place okey..
Add maths piqa tak gempak tapi better than my other friends lah... maybe berbaloi sbb exam tu mmg susah... berpatutan lah markah yang dibagi...
Piqa dpt 67% utk add maths... tak gempakkan ???
Well ni result subjek lain untk first exam for semester 2
Add math 67%
Bi 60% turun sbb kena buat continuous writing... sume menurun
Bm 79% *terukkan
pai 95%
Sej C+
Maths C+
bio  C+
Phy A-
Chemistry A-
Terukkan.. yg drag pointer piqa.. paling drag pointerla...
Sejarah
Maths dengan bio.
Sepatutnya bagi org lain sejrah math bio tak drag pointer tapi piqa vice versa sikit..
Add maths piqa alhamdulillah membantu piqa...
Piqa tak malu nak share result piqa...
Adalah sikit rasa malu jugak tapi bagi piqa let it me my reason to upgrade myself...
Piqa dh nak balik maktab dh..
Cuti merdeka ni pon sebenarnya cuti mengejut..
Mana boleh cuti sbnar benarnya... utk skolah piqa lah
Kbye..
Enjoy gambar genxix yg bagi kat piqa ni.
2 comments

Popular posts from this blog

Rezeki < 3

Interview Part 1