Jiwaku Kosong : Part 7


Part 7
"Morning," suara Aiman menyapa pagi yang dingin itu. "Morning, newlywids. Why so cherish? Something happen that night?" Qira menyiku Aiman. Namun, apabila nampak Aiman tidak berkutik, dia menyiku lagi kuat. "Apa?!" Aiman menjerit kuat sedikit.

Qira mengulang balik apa yang dia cakap, "Something happened aren't you last night??" Mau tersedak Aiman dibuatnya. Namun, dengan muka selamba dia mengambil roti jam. Saat dia sedang mengunyah roti itu, terngiang-ngiang persoalan Qira yang tidak masuk akal itu.

Mau tersedak Aiman tatkala dia ingin menelan, terlihat Along turun.

"Iman, kalau ye pun makanlah betul-betul. Ini tidak. Nah, air," mama menghulurkan segelas susu low-fat. Qira mula menyambung tekaannya itu "And i guessed it as yes. Ala Ma, tadi Qira tanya..." terus mulut Qira ditekupnya kuat-kuat, "Kau jangan nak cakap satu perkataan haram pun dekat mama," bisik Aiman.

Terus pecah ketawa mereka yang  berada disekeliling Aiman, "What's so funny? Seriously???"

"Hmm. Just lawak anak beranak. Nak join ke Iman?" tanya Along. Terus, merah padam muka Aiman, dia berlalu keluar ke taman.


**********

own edit, dm if you want too
Di taman,
"Aiman okey? Sorry kalau along terlalu kasar bergurau tadi," Along mendekatkan dirinya dengan Aiman. "So, what are your plans after marriedge? Between us," tanya Aiman. Memang dia tak tahu macam mana akan jadi dengan status single minglenya di hospital.

Tak terfikir pulakkan status Along lepas ni. Maklumlah dah jadi salah satu boss syarikat Crown's Mega Holding. Nak diuar-uarkan karang staff tanya kenapa tak ajak masa wedding.

Em, tapi rasanya dah inform kat diorang dah. Kan malam ni ada majlis resepsi kat hotel.

"Aiman, you do not need to be worry cuz tonight, majlis resepsi akan diadakan kat hotel.

Aiman berfikir panjang, "Hm, okeylah kalau macam tu. Tapi, nanti kalau kita nak saling panggil-memanggil, nak panggil apa?"

"Awak ikut je apa yang saya buat Aiman. Ikut je. Jom, saya nak bawak awak pergi ambil baju dekat butik. Mama suruh ambil sekarang," kata Along.

Di satu tempat lain,
"Bang, tengoklah diorang. Nampak macam kekok je. Macam mana ni?" tanya mama Qira pada suaminya.

"We will wait and see tonight, " balas suaminya, taulah apa papa nak buat nanti, Along, Aiman.


*************************

"Everyone ready! Okey, now let's welcome our newlywids to the front to give some speeches" jerit penyambut tetamu yang berada diatas pentas. Aiman dan Along hanya pandang sesama sendiri dan tergelak dengan gelagat penyambut tetamu itu.

"Hi and Assalamualaikum guys. I am Megat Erik Dzafri and i know you all know me as well. This is my lovely wife," dipeluk pinggang ramping Aiman makin kejap, "Tengku Aiman Qiasara Binti Tengku Samad. As you can see, her parents cannot come today. So, behalf them, i'm apoligize. Thank you for coming today. And have a nice day. Well apetite, " terus mereka berlalu ke meja khas mereka.





bersambung --> Jiwaku Kosong : Part 8*on the way
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway