Posts

Showing posts from January, 2015

Jiwaku Kosong : Part 7

Image
Part 7 "Morning," suara Aiman menyapa pagi yang dingin itu. "Morning, newlywids. Why so cherish? Something happen that night?" Qira menyiku Aiman. Namun, apabila nampak Aiman tidak berkutik, dia menyiku lagi kuat. "Apa?!" Aiman menjerit kuat sedikit.

Qira mengulang balik apa yang dia cakap, "Something happened aren't you last night??" Mau tersedak Aiman dibuatnya. Namun, dengan muka selamba dia mengambil roti jam. Saat dia sedang mengunyah roti itu, terngiang-ngiang persoalan Qira yang tidak masuk akal itu.

Mau tersedak Aiman tatkala dia ingin menelan, terlihat Along turun.

"Iman, kalau ye pun makanlah betul-betul. Ini tidak. Nah, air," mama menghulurkan segelas susu low-fat. Qira mula menyambung tekaannya itu "And i guessed it as yes. Ala Ma, tadi Qira tanya..." terus mulut Qira ditekupnya kuat-kuat, "Kau jangan nak cakap satu perkataan haram pun dekat mama," bisik Aiman.

Terus pecah ketawa mereka yang  berada…

Sunbae 2015

Image
FORM 4 Mulai 1 Jan 2015, dengan rasminya Afiqah Binti Zamri telah menjadi senior disekolahnya. Umur? *pegang dagu japp Ecece.. Baru 16 tahun, lepasan PT3.. Hwaahahahaa..
Malangnya time form 4, tiada jawatan khas, macam pengawas ke.. So, nasiblah.. Kena tunggu sampai tahun depan, nak jugak tau sapa batch piqa akan jadi exco, ketua asrama semua tu.. Kitorang sekali dah dapat jawatan takkan perlekehkan.. Even dia taiko sekalipun..
So, kita tengok piqa jadi apa tahun depan.. Okeylah, piqa bakal start sekolah 11 Jan.. time tu balik asrama.. Packing barang semua tu..
Start sekolah 12 Jan, tarikh lahir piqa.. Sedih tak dapat celebrate dengan family.. Celebrate dengan kengkawan jelah.. Piqa harap piqa lupa yg tarikh tu birthday piqa..




Happy day, cuz i am a sunbae and will take pure science for this year in sya Allah.. Wish me luck to face them ^^