Posts

Showing posts from 2015

Holidays is over!

Image
A S S A L A M U A L A I K U M Assalamualaikum guys....
Korang rasa tajuk tu ikhlas  tak agak-agak nya???
Well, apa yang piqa rasa ialah piqa nak tambah seminggu je cuti pleaseeeeeee..........
Sebab rasa macam baru je cuti annn..



Tak pe piqa ni tahun akhir.
Tahun depan lenggang sekejap..
Tahun ni je kabut..

Okaylahh... Ni nak citer
semalam piqa tengah nak buat apa tah kat lappy pastu tetiba nampak makhluk berwarna coklat kecik tapi agak besar for its kind.
So tekalah..
Sape dapat teka tahniah...
Claps for yourself ...

It's lipas.......
oOkay piqa admit that piqa phobia ngan lipas ngan sume serangga la yang pasti..
L tu... Pepaham jelah..
L dia bergerak kesana kesini..
Kalau piqa nak keluar pun tak leh sbb adalh sebab nya kan...
Pastu piqa terjerit laa...
Kuatlah jugak bagi piqa lahh..
L tu gerak sana sini nak lari sampailah dia mendekati piqa..
Time tu piqa jeerit punyalah jerit..
Phobia piqa tu sampai piqa rasa kepala piqa freeze..
Rasa macam kebas ngilu camtulah..
cam kena suntik…

Maes booming me back???

Image
Assalamualaikum and hello peeps..
Hush piqa tiru ayat sape ye ni..
Ntah lah .. Ramai ottt...
Okeylah, tadi baru kepas dari penat lelah menyiapkan makanan untuk persatuan koperasi abah..
Almaklumlah orang sebok ann..
Abah dah bersara still nak uruskan koperasi dia..
Piqa pun tak tau sejak bila abah jadi orang koperasi..

Tapi makanan tu pon just untuk try-try beras baru...
Okeylah, kalau nak citer pasal benda ni je mesti berjela-jela nanti..
So, back to the topic.

Why i chose this title for my today's entry?
Because this is my second time got boomed by my bestfriend, same person you know...
Gomar bonar dia nak boom boom piqa kannn..
Taulah piqa dah lama tak update entry....
Lagi lagi masuk tahun depan (2016) lagilah piqa akan sibuk annn...


So, meh kita review soalan yang maes bagi piqa ni..

1. Plan nak kahwin umur berapa. Aku nak jawapan paling jujur ea, hahaha.2. Kau suka hangout kat mana? Sebab apa?3. Suka warna apa? Ceritakan mengenai keterlaluan hebadnya warna yang kau minat tu.…

Relay tagging Questions

Assalamualaikum guys :)
Huhu.. dah lama tak jenguk blog sebab jadual piqa packed sangat ...
Apa khabar agaknya rakan-rakan blogger sume???
Sihat??? Alhamdulillah...
Teruskanlah apa yang korang buat ..
Jangan berhenti.. Do the Best, beat the rest ..
Peace..

Kalini piqa bukan nak citer pasal result piqa, pasal result piqa piqa akan citer kat blog Young Daie
Ini piqa jawab sume soalan yang kawan piqa, Liyana bagi...
Dah lama tak jumpa liyana..

Yana sihat...Rindu yana :))
Okeylah back to the questions that yana asked me through her blog...

Tengok soalan tu nampak banyak :))
tak pelah, demi yana piqa sanggup :3


asal mana? cuba cerita skit apa yang boleh anda banggakan tentang negeri anda? hush.. Tricky question huh yana.. Sorry, piqa tak berapa arif sangat pasal selangor ni..Ni je yang piqa mampu bagi... Selangor ada I-city, sumpah best... Even setakat ada lampu punya berdozen.. Bukan setakat dozens, tapi boleh dikatakan beribu.... So, macam wow lah... Pastu ada taman tema air kat selangor…

Projek Khidmat Masyarakat Class of 415 '15

Image
Assalamualaikum guys:))
Okey, harini piqa nak share experience piqa buat khidmat masyarakat di taska somewhere in Jasin..
Not overseas but only in Malacca..
Just for your information, sesiapa yang tak tau jasin kat mana, jasin kat melaka..
berjiran dengan Tangkak and melimau..

Okey, back to the topic...
Untuk dapatkan point yang bagus dalam markah co-curiculum, you need to at least join extra co-q..
macam khidmat masyarakat atau masuk any competition..

Okey, back to the topic balik..
Okey, kitorang diberi tugasan untuk buat kerja khusus Sivik..
So, cadangan diberikan ialah buat khidmat masyarakat.
So kitorang setuju and cikgu tawarkan taska tersebut sbb taska tu perlukan bantuan untuk baiki kawasan tu...

So, kitorang pergi lah..
Enjoy buat kerja kerja tu sbb budak2 tu comel yang amat.
Kitorang kena cat
babysitting the kids kat taska tu..
kena cabut itu ini..
So, banyaklah luka2, kesan cat kat baju sume tu..

And lastly, kitorang gi pasar malam..
Best.. Shok...
Setelah sekian lama akhi…

Mini Giveaway YanieYusuf.com

Image
Due Date : 30 November 2015 // 11:59 pm

Giveaway Poskad Vintage (Bahasa Jerman)

Image

Corvus 34

Image
Assalamualaikum.... In the name of Allah
We as His loyal servents
Platched to dedicate our life to Islam
Strive for success in life and here after
To intergrate in discipline
To respect and do good on to other..
And to commit as a member of CORVUS.
To be modest in our action
To unite and stand as one
Verily.
Allahu wayatuna
Warasulu zaimuna
*tak ingat
Wal jihadu sabiluna
With Allah's blessing straight A plus we achieve..
With the spirit of corvus tgb #1 This is the platch that we always read every morning...
Well not bad right... Okeylah.. back to my main purpose of this entry.. Nak cite pasal life in tgb.. Well life in tgb is not that hard but you need to be patient while studying in tgb...
Macam biasa tgb has 2 semester..
Semester 1 dh lepas. Sekarang semester 2..
So dh lepas lah kan exam final semester 1 .. Well result tak macam budak tgb langsung walaupun time tanya kakak time dia form 4 first result dia berapa dia just ckp 3.2/3.3 something.. Then she asked me back.. about my result..
Just…

Kusiss

Image
Pernah tak korang rasa sedih sbb terpaksa tinggalkan clan korang and language yg paling korang sayang kat old place... Piqa pernah.. Assalamualaikumm... Sape tak tgk lagi entry terbaru piqa please bukak blog piqa yang lagi satu.. kalau tak tau buat buat lah tau...... Okeylahhh..sume taukan piqa dh pindah tgb bukan kusiss lagi tapi for your information, genxix always corvus still adapting in my life. Sebenarnya piqa jeles dgn bebudak kusiss diorang dh byk aktiviti luar yang best diorang join... Mcm camping... frimmm Bestnya tapi malangnya piqa tak dpt join... So cuma mampu nak post gambar diorang jela eh...




Ramadhan karim

Assalamualaikum...
Yeay, ramadhan karim is here...
Long time no seen so lets try make our ramadhan this year the best of the best and try to make it better than last year...

Yang pasti piqa gembira sangat sbb dapat tau teknik khatam quran paking senang dalam sebulan....
Nak tahu?????
Ni, korang kena baca 4 muka surat setiap kali sebelum dan selepas solat...
Nanti ada remaining beberapa muka surat annnn????
Habiskan jelah....
Camtulah....
So, lets try and khatam it this month...

Amin... And doakan piqa dapat jadi badar terutamanya atau BWP or EMC.....
Okey...

Amin ya Allah ...

Sangat teringin kan jawatan sebagai Badar tu....
So, bye...
Semoga ramadhan kali ini bukan ramadhan terakhir kita...
And always tingkatkan amalan kita ya...
Jangan kita berpuasa hanya sekadar lapar dan dahaga...
Kita puasa kerana lapar dan dahagakan pahala ramadhan ni....
And lagi satu jangan lambatkan buka puasa terutamanya sampai nak bukak puasa time nampak bintang macam tu waktu malam..
Sbb ustaz piqa kata tu…

Mr Naughty vs Mrs Cinta

Image
Hi, i'm back..


So just want to promote this novel..

kawan yang buat tapi tak post kat memana lagi.. just nak tau pasal feedback dari pembaca..

So if you are craving for some instant novel just read this..

and you will want some more..

So, bila dah baca bagilah feedback kat blog piqa ..

yang memanalah..

tak pun dalam page piqa..


Just be honest for your first view in this novel..

thanks!

TGBian batch 34

Image
ASSALAMUALAIKUM Okey, this title; new school.
memeylah, new school must have new Me. Like i said to my genxix that only them know my true colour. Sorry to say cuz this is me. this is the true me... only them for some particular reasons.
we survived three years togetherwe  survived those hurt feelings togetherwe survived that stupid exams togetherwe survived all mocks that we got from those teachers and studentswe enjoyed our happiness togetherwe enjoyed our friendship togetherwe created memories togetherour friendship goals no matter how far we are it's totally sad to have a distance with the genxix, cuz we created our own pain and happy memories together.
but now, i can't be with them cuz i'd move out to a new school that called MRSM TGB. Class 415 of 2015. I am a member of Topaz 2 and aiming to get the best result with batch 34 along we're in TGB. I'm gonna strive 4 flat for all exams in MRSM especially SPM, aiming to be the member of Phi Kappa Phi.
Hoping that i …

Jiwaku Kosong : Part 7

Image
Part 7 "Morning," suara Aiman menyapa pagi yang dingin itu. "Morning, newlywids. Why so cherish? Something happen that night?" Qira menyiku Aiman. Namun, apabila nampak Aiman tidak berkutik, dia menyiku lagi kuat. "Apa?!" Aiman menjerit kuat sedikit.

Qira mengulang balik apa yang dia cakap, "Something happened aren't you last night??" Mau tersedak Aiman dibuatnya. Namun, dengan muka selamba dia mengambil roti jam. Saat dia sedang mengunyah roti itu, terngiang-ngiang persoalan Qira yang tidak masuk akal itu.

Mau tersedak Aiman tatkala dia ingin menelan, terlihat Along turun.

"Iman, kalau ye pun makanlah betul-betul. Ini tidak. Nah, air," mama menghulurkan segelas susu low-fat. Qira mula menyambung tekaannya itu "And i guessed it as yes. Ala Ma, tadi Qira tanya..." terus mulut Qira ditekupnya kuat-kuat, "Kau jangan nak cakap satu perkataan haram pun dekat mama," bisik Aiman.

Terus pecah ketawa mereka yang  berada…

Sunbae 2015

Image
FORM 4 Mulai 1 Jan 2015, dengan rasminya Afiqah Binti Zamri telah menjadi senior disekolahnya. Umur? *pegang dagu japp Ecece.. Baru 16 tahun, lepasan PT3.. Hwaahahahaa..
Malangnya time form 4, tiada jawatan khas, macam pengawas ke.. So, nasiblah.. Kena tunggu sampai tahun depan, nak jugak tau sapa batch piqa akan jadi exco, ketua asrama semua tu.. Kitorang sekali dah dapat jawatan takkan perlekehkan.. Even dia taiko sekalipun..
So, kita tengok piqa jadi apa tahun depan.. Okeylah, piqa bakal start sekolah 11 Jan.. time tu balik asrama.. Packing barang semua tu..
Start sekolah 12 Jan, tarikh lahir piqa.. Sedih tak dapat celebrate dengan family.. Celebrate dengan kengkawan jelah.. Piqa harap piqa lupa yg tarikh tu birthday piqa..




Happy day, cuz i am a sunbae and will take pure science for this year in sya Allah.. Wish me luck to face them ^^