result beb. result!!

ASSALAMUALAIKUM

piuwww... 
mesti tertanya-tanyakan *yeke??? Kenapa tajuk entry piqa kali ni pasal result..
kalau hang nak tau, ISNIN ini ialah hari keramat bagi pelajar tingkatan 3 dari seluruh negeri di Malaysia...
Nak tahu kenapa??
Haa.. This is the reason and the only concrete reason...

nak amek result PT3
Fuhhh, kenapa hati piqa berdebar-debar ni..
Cuak kot, selama kitorang 3 tahun tanpa format sebenar..
Dengan KPM yang kata tak de periksa untuk form 3, 
tup-tup hujung bulan Julai 2014 diorang kata kitorang ada periksa tapi kali ni semua subjektif..
Haa...Mana taknya semua pelajar form 3 2014 terkejut..
Bukan setakat terkejut je, sampai terkejut beruk depa suma tu..

time dapat format baru hujung bulan, piqa dengar dari kawan piqa ada budak form 3 berhenti sekolah ramai-ramai..
Haa.. Nasiblah KPM buat kitorang camni..
Tengok sampai ada orang nak berhenti sekolah sebab tak faham apa yang KPM buat ni..

Ni kronologi sedikit...

Form 1- Buat PBS [ ada exam mid-year dengan final  year je]

Form 2- Punn sama macam time form 1

Form 3
- [panjang sikit kronologi dia]
-ada exam penggal, mid dengan final year..
-ada PISA macam time form 1
-ada ujian MUTE, Lisan [bulan september kaau tak silap]
-buat semua PBS macam time form 1,2
-bulan julai[ gempak sikit] baru tau format baru..
-ada ujian macam PRM tapi dikenali sebagai PT3 [semua subjektif
-bulan ogos ada ujian PT3 [ Sejarah and Geografi]
-bulan 10 ujian PT3 [saki baki matapelajaran yang tak dibuat lagi]
-13/10- 16/10 ujian kitorang..[lagi malang bila sekolah piqa, dewannya tak boleh digunakan sebab dewan dah uzur]
-buat ujian kat kelas, bebudak form lain memekak..
-stress siout nak jawab exam
-tapi alhamdulillah kami dengan jayanya dapat habis jawab[ tapi hari terakhir tu kitorang kena rotan, jadi fake prefect]
-tapi seriusly that year is AWESOME with my friends..

nanti piqa update lagi dekat blog mawar piqa tu.. tekan ni kalau nak baca entry sambung tu..


2 comments

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway