Jiwaku Kosong : Part 3

Part 3
" A.. Awa.. Awakkk.. Apa awak nak buat ni.. Saya nak balik bilik, " ujar Aiman separuh merayu.

Nak tergelak Angah tengok muka Aiman macam tu..

" Nak takut apa???? Haaa.. Sayaaanggg," saja Angah mendayu-dayukan suaranya.. Geli hati benar melihat keadaan Aiman yang bagaikan cacing kepanasan itu.

"Alaa.. Abang nak buat ni jeee...." dirapatkan mukanya dengan muka Aiman.

"Abaaanggg!!!" jerit Aiman separuh kuat, namun dihentikan jeritannya apabila Angah tergelak.

"Adoi.. Abang nak bagi ubat ni jelah," diambilnya ubat Aiman yang terletak di meja kerjanya.

Aiman terus ambil lalu bergegas ke biliknya sebelum dia terdengar gelakan Angah. Namun, dia dengar sayup-sayup suara Angah.

" Haaahhhahaaa... Haahahaaaaaa.."

********

Di bilik,
"Kuang asam punya lelaki!!! Boleh kau tease aku !!! Argghhhhhhh!!! " dibalingnya anak patung beruang ke pintu bilik. Nasib baik pintu ditutup. Kalau tak, mau digelakkan dengan Angah.

Aiman menangis teresak-esak didalam bilik tanpa pengetahuan orang lain.

*********

"Aiman, turun. Mama suruh makan malam. Cepat," namun  tiada respond.

'aikk, tadi okey. Pengsan balik ke??' getus hati Angah.

"Aiman, bukak pintu ni kalau tak angah turun ambil kunci spare," ujar Angah dan apabila dia nampak tombol pitu seakan-akan dipusing, Angah terus turun.

'Emm... Tak pengsan,fuhh' hati Angah sedikit lega.

*******

"Eh, Iman. Kenapa mata bengkak tu?? Iman nangis ke sayang? " tanya mama Qira.

"Emmm.. Taklah. Tadi terjatuh. tu yang lebam tu, " kata-kata Aiman sedikit melegakan hati mama Qira.

Suasana sunyi balik.....

"Emm.. Aunty, boleh tak kalau mulai hujung minggu ni Iman nak sewa rumah kat somewhere, " Aiman memecahkan kesunyian.

"Iman nak tinggal kat mana and for what? " tanya daddy Qira.

"Iman nak berdikari lah uncle. Tapi setakat ni tak jumpa rumah sewa lagi, " ujar Aiman.

"Emm.. Kalau camtu, boleh lah Uncle bagi satu apartment. Uncle dah lama tak usik. Tapi apartment tu still baru..Uncle rasa Iman boleh guna apartment tu..Uncle hadiahkan untuk Iman, memandangkan tulat hari lahir Iman kan, " kata daddy Qira.

" Aah, aunty pun setuju kalau uncle bagi kamu apartment tu sebab tu apartment baru tapi kitorang tak guna. So, boleh lah Iman tolong jaga-jagakan ya.." kata mama Qira.

"Ehh. Aunty ni.. Apa pulak cakap macam tu..In sya Allah Iman jaga bebetul, kay" Aiman buat OK guna jarinya.

" Haa.. Bila nak start packing, hantar-hantar barang camtu bagi kat Angah. Suruh angah tolong ehh.. Tak pun along.. Tapi kalau along sebok, angah lah yaa" kata mama Qira.

"Orait boss," tangan AIman dibuat lagak macam askar.

**********

Ahad itu,
"Hmm.. Iman dah habis  packing belum.... Meh, bagi Along barang yang dah pek nak bawak sana.. Nanti Angah datang, Aiman bagi yang selebihnya kat Angah.." kata Along abng kepada Angah a.k.a. kembar seiras nya.

"haa, okey.. Tu kat bawah Iman dah bawak turun separuh. Nanti selebihnya Iman bawa ngan Angah, "kata Aiman.




bersambung--> Jiwaku Kosong : Part 4
Post a Comment

Popular posts from this blog

Interview Part 1

Rezeki < 3

Uyul Rosli 1st Giveaway