Posts

Heartbeat

Image
Assalamualaikum and hye..

Apa khabar? Hehe, piqa janji nak buat entry raya kan... But, I'm sorry. I cannot fulfill my promise..
Ada banyak sebab >>

Firstly, 18 July ni,piqa akan masuk uni untuk pengajian foundation for the first time ^^ Wee..... Nak jadi siswi dah, wuhooooo...

Secondly, banyak dokumen and sijil kene print and photostate untuk kemasukan uni... So, memang busy lah...

So, nak tau piqa pilih university apa????????????????
Yang berada jauh nun disana, kat Tronoh, Seri Iskandar, Perak.

Memang berdebar lah... Selasa ni kot^^

Yeay, piqa dah besar :* sikitlah^^
So, wish me luck for my new era, muahahaha....

So, wish piqa kali ni.. Piqa sentiasa ada high expectation lah kononnya dalam diri piqa .... Piqa sentiasa wish tinggi-tinggi. Orang maybe cakap piqa expect terlalu tinggi tapi if terlalu rendah, mungkin takde usaha yang bakal dilakukan. SO!

nak dapatkan at least 3.5 for all semesternak dapatkan first class bla bla bla... tak ingat nama penuhnak aktif insya Allah …

Rezeki < 3

Image
Assalamualaikum. Berapa lama dah piqa menyepi ni ehh.. Astaghfirullah, apa je piqa buat kat rumah, menganggur, menternak lemak, menambahkan dosa.. Astaghfirullah.. Sediyhhh sangat sebab rasa bosan duk kat rumah.. Piqa rela sekolah lagi^^


Ok, now we talk about rezeki.
Rezeki orang lain-lain. Ada yang rezeki dia dalam SPM Allah bagi dapat straight A+. straight A.
Ada orang rezeki dia Allah bagi dia 5A/ 3A camtuu..
Bukannya Allah tak bagi dapat yang lebih baik. Namun, mungkin ini adalah yang terbaik yang awak boleh dapat.

Ramai kawan piqa yang berjaya dapat scholarship :') Alhamdulillah piqa gembira bagi pihak mereka.
Ada yang dapat JPA-Mara , JPA.. Untunglah, Allah murahkan rezeki anda.

Rezeki piqa Alhamdulillah, Allah berikan yang terbaik. Mungkin straight A+ bukan yang terbaik untuk kita.. Mungkin... Rezeki piqa Alhamdulillah dapat Kolej Matrikulasi Selangor. Tapi piqa tak tau nak pergi ke tak. Entah, rasa macam nak tunggu keputusan UPU ngan UNITEN ngan UTP.

Insya Allah kalau rez…

Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini

Image
Giveaway (1) oleh Mieza Suhaini Jom join ramai-ramai^^
Due 9/5/2017.